Thema Muziekworkshops

Een thema workshop duurt ongeveer 40 minuten. Caprice Classic biedt de volgende workshops:

Lente, zomer, herfst, winter

De seizoenen bieden zoveel inspiratie voor muzieklessen. Kinderen beleven de seizoenen, dus zingen over dwarrelende blaadjes is hun belevingswereld. Ieder seizoen krijgt een bepaalde vorm in muzieklessen; sneeuw, koude handjes en vogeltjes voeren in de winter, bloesem, jonge dieren, bloembolletjes in de lente, zon zee, zand, vakantie in de zomer en regen, storm, paddenstoelen en dwarrelende blaadjes in de herfst. Een muziekworkshop over de seizoenen kan je dus altijd boeken.

Zomerfeest

Veel kinderdagverblijven of peuterspeelzalen sluiten het schooljaar af met een vrolijk jaarfeest met ouders en kinderen. Natuurlijk mag muziek daarbij niet ontbreken. Hiervoor is een interactief programma opgesteld waarbij ouders en kinderen fijn samen kunnen spelen met muziek.

In de weken voor 5 december kan je een muziekworkshop boeken over Sinterklaas. De liedjes gaan over de stoomboot, de pieten, de pakjes. We spelen op instrumentjes die in pakjes zitten. Vaak zijn dit eenvoudige instrumentjes.

Kerstfeest

Rond kerst kan je een muziekworkshop boeken over het thema kerstmis. De liedjes gaan over het versieren van de kerstboom, de kerstlichtjes en een poppenspel op klassieke muziek geeft een sfeervolle les met de dreumesen en/of peuters.

Thema op aanvraag
Indien jouw thema er niet tussen staat neem gerust contact op want voor bijna ieder thema kan een workshop gemaakt worden.