Muzieklessen kinderopvang

Caprice Classic biedt vrolijke actieve lessen aan kinderdagverblijven en peuterspeelzalen waarin zingen, ritme, spel en beweging aan bod komen. Ook baby’s kunnen heel betrokken zijn en meedoen in een baby muziekles!
Een les duurt ongeveer 30 minuten. Het aanbod wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen (baby’s, dreumesen, peuters. De pedagogisch medewerkers doen actief mee aan deze lessen, zodat de nieuw geleerde activiteiten een plaats kunnen krijgen in het dagprogramma. Kinderdagverblijven kiezen vaak voor een korte serie van 4 lessen per maand of meerdere per seizoen.

Net zoals bij muziek op Schoot worden de kinderen toegezongen met een vast begroetingslied, daarna volgen er diverse activiteiten waarbij de kinderen spontaan mee doen. Kinderen mogen ook zelf met ideeën komen en daar wordt dan op ingespeeld tijdens de les. Bij de les worden diverse instrumenten gebruikt zoals ritme instrumenten, belletjes, rammelaars en ook niet muzikale materialen.
Bij kinderdagverblijven Eigenwijs, Laloe Lange Keizer en Okidoki (Haaglanden en Westland) kom ik meerdere keren per jaar om korte cursussen te geven.