Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Caprice Pronk en ik woon in Hoek van Holland met mijn man en kinderen. Van kleins af aan ben ik al met muziek bezig. Toen ik 9 jaar was mocht ik eindelijk op pianoles en ik bleek aanleg te hebben. Ik heb de vakopleiding aan de Hogeschool Schumann Akademie gevolgd.

Werken met jonge kinderen sprak mij erg aan en om mij verder hierin te verdiepen ben ik naast de pianolessen muziekles gaan geven op kinderdagverblijven. Dat was heerlijk om te doen. Ik kreeg er ontzettend veel energie van en ik wist dat ik dit erbij wilde blijven doen. Dankzij deze kans heb ik het besluit genomen om de Post HBO docentenopleiding Muziek op Schoot te volgen. Kinderen genieten zichtbaar van muziek en het is prachtig om te zien hoe ze opleven bij het horen van mooie muziek.

Pianoles

Mijn pianoleerlingen hebben verschillende leeftijden en lesniveaus. De leeftijden variëren van 5 tot 78 jaar. Tijdens de pianolessen is er veel aandacht voor het samenspelen in de vorm van quatre-mains of stukken voor 2 piano’s. In de lesruimte staat een vleugel en een piano.

De lesduur wordt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur en varieert van 30 tot 90 minuten.

Kijk op de pagina pianoles voor meer informatie.

Do Re Muziek

Naast pianolessen geef ik ook muziekles voor de allerkleinsten Do Re Muziek. Ik geef muzieklessen aan baby’s dreumesen en peuters.

Het is zo mooi om de blikken van verwondering en de intense concentratie op die gezichtjes te zien als ik op een instrument speel. Je ziet ze duidelijk genieten en ieder doet dat op zijn eigen manier. De kinderen voelen zich bij mij op hun gemak en krijgen alle ruimte om zich te uiten in de muziek. Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen!