Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Caprice Pronk en ik woon in Hoek van Holland met mijn man en kinderen. Van kleins af aan ben ik al met muziek bezig.

In 2019 ben ik begonnen met muziekles te geven op een kinderdagverblijf en daarnaast ben ik ouder-kind lessen gaan geven. Ik vond dit zo ontzettend leuk om te doen. Het is geweldig om al die stralende gezichten te zien en de vooruitgang te zien die zij opdoen bij de lessen. Ieder kind reageert weer anders. Sommige kinderen kijken alleen maar toe en doen na een paar lessen vol overgave mee. Kinderen genieten zichtbaar van muziek en het is prachtig om te zien hoe ze opleven bij het horen van mooie muziek.

Ik ben na twee jaar de Post-hbo docentenopleiding Muziek op Schoot gaan doen en momenteel mag ik mij docent “Muziek op Schoot® noemen. Ik geef les aan ouder-kind groepen, kinderdagverblijven en gastouders, ook verzorg ik workshops Muziek op Schoot en Muzikaal voorlezen bij bibliotheken bij de boekstart ..

Naast muzieklessen voor de allerkleinsten geef ik sinds 2014 ook pianolessen voor alle leeftijden. Ik heb pianoleerlingen van 5 tot 85 jaar. Muziek is voor alle leeftijden en verveelt nooit. Ik hou ervan om mensen te inspireren om zich muzikaal te ontwikkelen maar vooral om plezier te hebben in het musiceren.

Pianoles

Mijn pianoleerlingen hebben verschillende leeftijden en lesniveaus. De leeftijden variëren van 5 tot 78 jaar. Tijdens de pianolessen is er veel aandacht voor het samenspelen in de vorm van quatre-mains of stukken voor 2 piano’s. In de lesruimte staat een vleugel en een piano.

De lesduur wordt afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur en varieert van 30 tot 90 minuten.

Kijk op de pagina pianoles voor meer informatie.

Muziek op Schoot

Naast pianolessen geef ik ook muziekles voor de allerkleinsten Muziek op Schoot. Ik geef muzieklessen aan baby’s dreumesen en peuters.

Het is zo mooi om de blikken van verwondering en de intense concentratie op die gezichtjes te zien als ik op een instrument speel. Je ziet ze duidelijk genieten en ieder doet dat op zijn eigen manier. De kinderen voelen zich bij mij op hun gemak en krijgen alle ruimte om zich te uiten in de muziek. Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen!