Muziek op Schoot

Muziek op Schoot is een wekelijkse cursus waarbij je geniet met je kind van mooie liedjes en mooie muziekopnames. Dagelijkse activiteiten zoals tanden poetsen, opruimen, wandelen of aankleden worden een spel door er een liedje bij te zingen. Sommige liedjes zullen al bekend zijn maar er worden ook genoeg nieuwe liedjes geleerd. De liedjes krijg je mee naar huis zodat je ze thuis verder kan zingen met je kindje.

Er wordt live muziek gespeeld op verschillende muziekinstrumenten maar ook wordt er gebruik gemaakt van mooie muziekopnames waar we activiteiten op doen. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van niet muzikale materialen zoals dansdoekjes of blokken maar ook van eenvoudige muziekinstrumenten die bij de leeftijd van het kind passen bijv. schudeitjes of maracas.

Cursusinhoud

Op maat

Iedere cursus is voor de groep gemaakt! Dus op maat gemaakt. Dat betekent dat geen één serie lessen hetzelfde is, zo blijft het leuk om meerdere cursussen te volgen. Er wordt rekening gehouden met het seizoen maar ook de ontwikkeling van de groep speelt een belangrijke rol. Zo wordt ervoor gezorgd dat de lessen voor ieder individu geschikt zijn.

Afwisselend

De cursus zelf is heel afwisselend. Muziek wordt op veel verschillende manieren ervaren. Er worden schootliedjes gedaan, (draag)dansen, kiekeboe spelletjes, we bewegen op muziek (stapliedjes, verstopliedjes) en natuurlijk is er ruimte voor rustig luisteren naar muziek of het instrument wat door de docent bespeeld wordt. Voorop staat de band met je kind, het genieten en het samen spelen.

Hetzelfde liedje, maar dan anders

Kinderen houden van herhaling en dan doen we dan ook heel veel tijdens de lessen. Het leuke van een muziek op schoot les is dat hetzelfde liedje iedere keer weer met een ander soort activiteit gedaan wordt zodat er behalve de herhaling toch voldoende gevarieerd wordt en alle ontwikkelingsgebieden aangesproken kunnen worden.

Groepen

Bij voldoende deelnemers worden de lessen ingedeeld naar leeftijd. Zo niet, dan worden de leeftijden bij elkaar gevoegd. In een groep zitten maximaal 10 ouder-kind koppels en de cursus gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen. Totaal worden er 4 cursussen per jaar gegeven.

Losse lessen

Heb je geen mogelijkheid om met een hele cursus mee te doen?

Als er plek is kun je ook op vrijdagochtend met een losse les meedoen. Ook in volle groepen zijn er soms plaatsjes en vrij. Dit wordt dan via facebook aangegeven. Heb je geen facebook? Mail dan naar info@capriceclassic.nl en geef aan dat je een keer mee wil doen. Dan ontvang je bericht als er een plekje vrij is. De kosten voor een losse les zijn: € 10,00

Kinderfeestjes

Op kinderfeestjes kunnen ook leuke muziekactiviteiten gegeven worden. De jarige krijgt dan een muzikaal kadootje en alle kinderen krijgen een certificaat mee. Voor meer informatie hierover neem contact op.

Dreumes groep

Op deze leeftijd zijn kiekeboespelletjes, schootspelletjes, stapspelletjes en activiteiten gericht op de taal- en spraakontwikkeling en motorische ontwikkeling zoals o.a. de balans erg belangrijk.

De dreumes ontwikkelt daarbij steeds meer het begrijpen en spreken van taal. Ouders zijn vaak heel verrast als ze zien dat hun kind zo enthousiast is.

Peuter groep

In deze cursus gaan we veel afwisselen met instrumenten en materialen.

De peuter krijgt meer interesse in andere leeftijdsgenootjes maar blijft steun bij de ouder zoeken waar het veilig is. Peuters willen graag bewegen en hebben meer uitdaging nodig. Daarom doen we in deze cusus ook ‘doen alsof’ spelletjes.

Thema workshops

Regelmatig geef ik muziekles op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, mamacafé of culturele instellingen. Dit kan zijn een losse workshop of een serie lessen. De thema workshops zijn bijv. lente, zomer, herfst, winter maar ook Kerstworkshops of Sinterklaas workshops zijn mogelijk.

Elke laatste dinsdag van de maand geef ik bij Bibliotheek Westland een workshop muzikaal voorlezen bij de boekstart. Kijk op de website voor de locaties en meer informatie.

Ook voor een open dag op school of losse workshop bij kinderfeestjes ben ik beschikbaar.

Voor meer informatie: neem contact op.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Zowel voor de Do- Re- Muzieklessen als voor de pianolessen kan dit worden aangevraagd.​

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport en Cultuur Rotterdam?
Wil jij  graag op pianoles maar lukt het helaas niet om de contributie hiervoor te betalen? Dan kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Aanvragen lopen via een zogeheten intermediair. Vraag op school, aan de buurtsportcoach, het sociaalwijkteam of hulpverlener naar deze intermediair om je te helpen.